Ugrás a fő tartalomra

Samantha Young: Dublin Street

  
Négy éve az amerikai Jocelyn Butler, hátat fordítva tragikus múltjának, Edinburh-ban kezdett új életet. Joss nem adja át magát a gyásznak, nem néz szembe a démonaival, és senkihez sem akar igazán közel kerülni, de miután beköltözik Dublin Street-i fantasztikus albérletébe, lakótársnőjének jóképű bátyja fenekestül felforgatja féltve őrzött magánéletét.
Braden Carmichael az a fajta ember, aki mindig megszerzi, amit akar. És ő most Jocelynt akarja az ágyába csábítani. Braden, miután megtudja, hogy Joss irtózik a komoly kapcsolatoktól, alkut kínál, amelynek keretében átadhatják magukat a vágyaiknak anélkül, hogy „túlbonyolítanák” a dolgokat. Jocelyn merő kíváncsiságból belemegy az egyezségbe, miközben nem is sejti, hogy a skótot egyetlen cél vezérli: a lelkéig lemezteleníteni a konok lányt…

Először is szeretném azzal kezdeni, hogy bármikor nagyon szívesen beköltözök Dublin Street-re!


Ez a történet telitalálat! Olvasás közben visszatért egy régóta hiányolt érzés, amit már nagyon régen éreztem olvasás közben. Nem tudnám nevén nevezni, de a hatására minden gondolatomba beleszövődött a könyv cselekménye, állandóan pörgött rajta az agyam. Tudjátok, amikor a te szíved is annyira zakatol, mint a könyv főszereplőjéé, amikor ugyanúgy görcsbe rándul a gyomrod a félelemtől, az idegességtől. Teljes szimbiózis alakult ki a könyv és köztem! :D Komolyan, nem bírtam magammal.
Borzasztóan örülök, hogy ez a dolog újra előjött bennem :)

Jocelyn Butler
Jocelyn (nekem is ez a megszólítás esik jobban, csak úgy mint Braden-nek) karaktere nagyon szerethető, és teljesen érthető az ő problémája. Tényleg megviselte az élet, és elhiszem, hogy az ilyen traumák egy életre hazavághatják az ember lelkivilágát, másokhoz való hozzáállását. Örülök, hogy azért eljutott odáig, hogy segítségre van szüksége, és önként elment egy szakemberhez, aki megjegyzem, nagy arc volt. Amúgy annyira nem tűnt lelki roncsnak, csak a számomra néha indokolatlan kiakadásai tükrözték igazán, hogy hatalmas káosz van szegény Jocelyn lelkében, és, hogy nem tudja, hogyan irányítsa a dolgok menetét.
Szépen lassan összebarátkozott Ellie-vel, a lakótársával, aki egy tünemény! Nagyon helyes volt, kedvelhető személyiséggel. Jocelyn észre sem veszi, hogy szinte már a családjának tekinti a lányt, persze amikor rájön erre, be is pánikol rendesen.

Az is nagyon tetszett, hogy könyvírással próbálkozott, szerettem olvasni, ahogy taglalta épp milyen jól forognak a kerekek a fejében, máskor pedig mennyire reménytelennek érezte a helyzetet. 
De Jocelyn csak addig érezhette magát biztonságban a csigaházában, amíg Braden, Ellie bátyja, be nem köszöntött az életébe és fenekestül fel nem forgatta azt.

Braden Carmichael
Braden maga a tökély! Amikor először felbukkant nem tudtam milyen szereplő lesz, egy igazi tuskónak tűnt, de szerencsére kiderült, hogy azért ez így nem teljesen igaz. Erős személyiség, mély érzésekkel, erkölccsel, humorral, vad szenvedéllyel burkolva. Olyan módszeresen csalogatta ki Jocelynt a begubózott állapotából, hogy öröm volt nézni! Hiába úszkál a pénzben, nem vág fel vele, két lábbal a földön áll. Őt is hasonlóan megedzette az élet, csak úgy mint főszereplő lányunkat, ami azt bizonyítja, hogy mindenkinek megvan a saját gondja, senkinek sem szabad azt gondolnia, hogy csak vele történnek rossz dolgok. Mert ez nem igaz. A könyv erre ad még egy bizonyítékot, ugyanis egy másik szereplőnek is adódni fog egy nagy kellemetlenség az életében. Nem akarom leírni, meghagyom titoknak az olvasóknak.
Természetesen ez az adonisz gondoskodik az erősen pirulós jelenetekről is, amik nagyon ízlésesen sikerültek, és a mennyiségük sincs eltúlozva, pont annyi van, amennyi kell és pont ott ahol indokolt. Szóval nincs olyan, hogy minden adandó alkalommal egymásnak esnek, és többet tornáznak együtt, mint beszélgetnek. Ezt csak azért mondom, mert hát sajnos vannak ilyen könyvek is.. na de eltértem a tárgytól! :D

Mégis a cselekmény nem csak erről szól, sokkal nagyobb a hangsúly azon, hogy az embereknek mennyi idő kell, hogy maradéktalanul megbízzanak a másikban. Hogy mennyire fontos rájönni arra, hogy ha találtál valakit, akit tiszta szívedből szeretsz, és ő is ugyanígy érez irántad, akkor tartsd magad mellett, mert megkönnyíti az életed! Akármi is történik ő ott lesz veled, és mindenben segíteni fog. Jocelyn és Braden szerelme szépen lassan bontakozik ki, hiába kavarodtak már össze hamarabb. Előbb a férfi jön rá, mi is zajlik körülöttük, hogy az érzéseik már nagyon is átvették a hatalmat a józan eszük felett, és mindent meg is tesz azért, hogy szerelmének is bebizonyítsa, egymás mellett a helyük. 

Szerencsére Jocelyn is rájött erre, és a könyv olyan véget ért, amit a főszereplők megérdemeltek.

Új kedvencem született.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Susan Ee: End ​of Days – A vég napjai (Angelfall 3.)

Az Angelfall trilógia befejező kötete. A vég napjai Susan Ee bestseller trilógiájának záró kötete. Penryn és Rafi menekülnek, miután az angyaloktól sikerül megszökniük. Kétségbeesetten keresnek egy orvost, aki helyre tudná hozni azokat a változtatásokat, amiket az angyalok végeztek Rafin és Penryn húgán. Kutatás közben felbukkan valami Rafi múltjából, és olyan sötét erőket szabadít el, melyek mindkettejükre nézve végzetesek lehetnek. Az angyalok által az emberekre szabadított apokaliptikus rémálomban mindkét oldal a totális háború felé sodródik. Valószínűtlen szövetségek köttetnek, a haditervek folyton módosulnak. De ki fog győzedelmeskedni? A Föld feletti uralomért folyó harcban Rafinak és Penrynnek döntenie kell, melyik oldalra álljanak, kit válasszanak: a saját fajtájukat vagy egymást? Gonosz angyalok és egy talpraesett hősnő, aki nem nyavalyog. Üdítő változatosság.

Lisa De Jong: When It Rains – Amikor esik…

Ő volt az első szerelmem, még mielőtt összeomlott az életem. És ő most többet akar, amit én nem tudok megadni neki. Minden megváltozott. Bárcsak elmondhatnám neki, miért… de képtelen vagyok. Senkinek nem mondtam el. Csak akkor ébredtem rá, mennyire szükségem van rá, amikor elment a főiskolára, és én teljesen magamra maradtam. Aztán egy nap belovagolt a városba Asher Hunt, azzal a sötét, varázslatos tekintetével és a pimasz mosolyával. Őt nem érdekelte, ki voltam azelőtt, egyszerűen csak életet lehelt abba, ami megmaradt belőlem. Sokan figyelmeztettek, hogy tartsam tőle távol magam, de ő segített elfeledni a fájdalmat, ami oly hosszú ideje fogva tartott. Nem hittem, hogy ez lehetséges, mielőtt ő besétált az életembe. Megsebeztek. Megmentettek. És reményre leltem. Sokáig azt hittem, hogy azon a bizonyos éjszakán végleg leíródott az életem, de aztán rájöttem, az csak egy új kezdet volt. Míg egy titok fenekestől fel nem forgatta a világomat… Újra.

Iron Fey - Vastündérek

Feltett szándékom volt, hogy ma Julie Kagawa-tól hozom a Vaskirálynőt. Az időjárás kedveskedett nekem, hogy úgy mondjam, ugyanis egész nap szakad a hó itt Győr-Moson-Sopron megyében. Varázslatos, tiszta Tír Na Nóg.. :) Vajon Ash is itt van? Hm. Team Ash! Ennek örömére jöjjön tehát a mai olvasnivaló. Julie Kagawa: Iron Fey - Vastündérek Vaskirály, Vashercegnő